Αν δεν έχετε δοκιμάσει κανελόνια με σπανάκι, χάνετε μία ιδιαίτερη συνταγή που θα γλύφεται τα δάχτυλα σας.


Υλικά


για 12 κανελόνια


Για τη γέμιση


100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
180 γρ. ένταμ ή γκούντα
50 γρ. βούτυρο
300 γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
1 φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση


Ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής: λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι. Ανακατεύετε 2΄-3΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία. Ρίχνετε μέσα το ροκφόρ, τα 2/3 από την μπεσαμέλ, το μισό τριμμένο τυρί (ένταμ ή γκούντα), τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.


Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10΄-12΄. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο).


Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από το σπανάκι. Σε πυρίμαχη πιατέλα απλώνετε με ένα κουτάλι την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ. Βάζετε σε μία στρώση τα κανελόνια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου