Οι καλύτερες και αποτελεσματικές συμβουλές για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά και θέλουν να το αντιμετωπίσουν!
Έχεις λιπαρά μαλλιά και έχεις βαρεθεί αυτό τον μπελά; Σου έχω τις 20 δραστικές λύσεις που μπορούν να μειώσουν το πρόβλημα. Η λιπαρότητα είναι αρκετά ενοχλητική και δυστυχώς είναι καθημερινό πρόβλημα των ανθρώπων που την έχουν. Τα λιπαρά μαλλιά αντιστέκονται ακόμη και στο πιο περίτεχνο styling και αυτό καθιστά την αντιμετώπισή τους ακόμη πιο δύσκολη, όχι όμως αδύνατη.
Οι αιτίες παραγωγής περισσότερου σμίγματος από το κανονικό είναι οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, η υπερβολική ζέστη, η κληρονομικότητα, διάφορα χημικά που υπάρχουν σε σαμπουάν που δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σου, οι ορμονικές αλλαγές αλλά και το άγχος. Η λιπαρότητα δεν έχει να κάνει με το πλήθος του μαλλιού ή το μήκος και η χειρότερη μορφή λιπαρότητας είναι αυτή που εμφανίζεται ακόμη και σε βαμμένα μαλλιά (το βάψιμο κάνει πάντα τα μαλλιά λιγότερο λιπαρά)
Προτάσεις αντιμετώπισης λιπαρών μαλλιών
1. Συχνό λούσιμο αλλά όχι υπερβολές

Το καθημερινό λούσιμο μόνο κακό μπορεί να κάνει στα ήδη ταλαιπωρημένα σου μαλλιά. Επέλεξε να λούζεσαι αρχικά μέρα παρά μέρα και σταδιακά ανά 3 ημέρες και θα δεις μεγάλη διαφορά στην παραγωγή σμήγματος του κεφαλιού σου.
2. Σαμπουάν ξηρό και διάφανο

Θα επιλέξεις ένα σαμπουάν το οποίο δεν θα έχει πολύ πηκτή μορφή αλλά θα είναι πιο ρευστό και έτσι θα έχει καλύτερη σύσταση για τα μαλλιά σου. Αν η λιπαρότητα δεν υποχωρήσει με αυτά τα σαμπουάν θα πρέπει να επιλέξεις προϊόντα ειδικά για λιπαρά μαλλιά.
3. Μια πολύ καλή και σπιτική λύση είναι το ταλκ

Βάλε ταλκ στα μαλλιά και κάνε μασάζ στο κεφάλι. Το ταλκ απορροφά τη λιπαρότητα και δίνει όγκο στα μαλλιά σου. Δοκίμασέ το!
4. Μην πιάνεις τα μαλλιά σου

Μην αγγίζεις τα μαλλιά σου συνεχώς και μεταφέρεις τη λιπαρότητα αλλά και βρωμιές πάνω τους. Προσπάθησε να βρεις κάτι άλλο για να παίξεις για παράδειγμα τα σκουλαρίκια σου, το δαχτυλίδι σου, αλλά άσε τα μαλλιά σου ήσυχα!
5. Στέγνωμα με πιστολάκι από τις άκρες προς τις ρίζες

Το στέγνωμα με το πιστολάκι στα λιπαρά γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Από τις άκρες προς τις ρίζες και όχι το αντίστροφο.
6. Dry Sampoo; Έχεις δοκιμάσει ξηρό σαμπουάν;

Τα ξηρά σαμπουάν είναι σαμπουάν (σε μορφή σπρέυ) που τα ψεκάζεις στο κεφάλι και είναι σχεδόν σαν να έχεις λουστεί αφού σου παίρνει όλη τη λιπαρότητα στο λεπτό. Είναι ένα πολύ καλό βοηθητικό προϊόν για να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα.
7. Στο τέλος του λουσίματος ξέβγαλε ΠΑΝΤΑ με κρύο ή χλιαρό νερό

Αυτό θα πρέπει να γίνει ο νέος σου κανόνας αν θέλεις να μειώσεις τα ενδεχόμενα λιπαρότητας στα μαλλιά σου. Κρύο ή τουλάχιστον χλιαρό νερό στο ξέβγαλμα.
8. Βάψε τα μαλλιά σου

Η λιπαρότητα δεν αγαπάει καθόλου τις διεργασίες που κάνουμε στα μαλλιά μας. Βάψε τα μαλλιά σου, κάνε ανταύγειες ή περμανάντ! Θα δεις τεράστια αλλαγή.
9. Οι καλύτερες λύσεις χτενισμάτων για λιπαρά μαλλιά

Τα καλύτερα χτενίσματα που μπορείς να επιλέξεις για λιπαρά μαλλιά είναι: οι αλογοουρές , τα σινιόν και οι πλεξούδες.
10. Το μαλακτικό/conditioner των μαλλιών σου θα είναι πάντα ξηρό.

Επέλεξε ξηρό conditioner μαλλιών και πάντα άπλωνε το από τη μέση του μαλλιού και κάτω. Ποτέ στη ρίζα. Μην χρησιμοποιείς πολύ conditioner
11. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνε θεραπείες με άργυλο

Ο άργυλος απορροφά αρκετά τη λιπαρότητα. Άλλωστε προτείνεται και σε άτομα με ακμή ή με λιπαρό πρόσωπο. Εσύ λοιπόν κάνε συχνά θεραπείες με άργυλο που θα προμηθευτείς από κάποιο φαρμακείο και δες αισθητή διαφορά στην σμηγματοπαραγωγή τoυ τριχωτού της κεφαλής σου.
12. Το καλύτερο λούσιμο είναι το πρωινό

Γενικά οι σμηγματογόνοι αδένες έχουν ιδιαίτερη κινητικότητα το βράδυ οπότε θα ήταν καλύτερο ένα πρωινό ντουζ.
13. Μη βουρτσίζεις πολύ τα μαλλιά σου

Γενικά το πολύ βούρτσισμα δεν κάνει καλό οπότε απέφυγέ το σε κάθε περίπτωση.
14. Πολύ καλό ξέβγαλμα στο λούσιμο

Φρόντισε να ξεβγάλεις πολύ καλά τα μαλλιά σου από κάθε υπόλειμμα σαμπουάν, conditioner ή μάσκας. Οποιοδήποτε απομεινάρι μπορεί να κάνει πιο λιπαρά τα ήδη ευαίσθητα μαλλιά σου.
15. ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ: Όχι στο καυτό νερό και όχι στη συχνή χρήση του σεσουάρ

Είναι απαγορευτικό για τα λιπαρά μαλλιά το καυτό νερό αλλά και η συχνή χρήση του σεσουάρ καθώς επιδεινώνουν την κατάσταση.
16. Θέμα ορμονικό

Οι ορμόνες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη λιπαρότητα των μαλλιών. Στις έφηβες αλλά και στις γυναίκες με εμμηνόπαυση η λιπαρότητα είναι πιο έντονη.
17.Προσοχή σε προιόντα styling

Yπάρχουν προιόντα styling όπως οι αφροί και οι λακ που μπορεί να ευθύνονται για την άυξηση της λιπαρότητας στα μαλλιά σου. Φρόντισε να χρησιμοποιείς φυτικά προιόντα και όχι τέτοιου είδους σκευάσματα.
18.Πες όχι στις λιπαρές τροφές

Απέφυγε τις λιπαρές τροφές μιας και αυτές δεν σε βοηθούν καθόλου , αντιθέτως βοηθούν στην παραγωγή του σμήγματος.
19. Μη χρησιμοποιείς 2 σε 1 προϊόντα

Tα δύο σε ένα προϊόντα γενικά θα πρέπει να γνωρίζεις πως δεν είναι και πολύ καλά για τα μαλλιά σου. Πόσο μάλλον όταν αυτά είναι λιπαρά. Γενικά όλο αυτό είναι πιο πολύ θέμα marketing. Καλό θα είναι να έχεις δύο ξεχωριστά προϊόντα.
20. Απέφυγε το σίδερο στα μαλλιά

Απέφυγε τις μασιές, τα σίδερα και γενικά τις μεγάλες θερμοκρασίες σε λιπαρά μαλλιά. Η μεγάλη θερμοκρασία πρώτον καταστρέφει την τρίχα και δεύτερον βοηθάει στη λιπαρότητα.


Δημοσίευση σχολίου