4 απίστευτες συμβουλές ομορφιάς με σπιτικά προϊόντα, με χαμηλό κόστος για μάτια, χέρια, πρόσωπο και μαλλιά!

Μικρές απλές και έξυπνες συμβουλές για τις κυρίες της παρέας μας. Μικρά μυστικά ομορφιάς που όλες μας μπορούμε να εφαρμόσουμε στο σπίτι μόνες μας και το κυριότερο με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Μάτια:
Για κουρασμένα μάτια με μαύρους κύκλους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακουλάκια τσαγιού. Τα σακουλάκια που έχετε χρησιμοποιήσει μετά μην τα πετάτε. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν ένα χρήσιμο εργαλείο για να καταπολεμήσετε το πρήξιμο στα μάτια σας. Τοποθετήστε τα σακουλάκια στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και μετά βάλτε τα πάνω στα μάτια σας για περίπου 10 λεπτά. Θα διαπιστώσετε ότι λειτουργούν σαν κρύες κομπρέσες και με την καφεΐνη που περιέχουν ανακουφίζουν αισθητά τα μάτια σας.
Ένα ακόμα μυστικό για τα μάτια σας είναι το απλό βαμβάκι. Μπορείτε είτε με δύο κομμάτια βαμβάκι είτε με δίσκους ντεμακιγιάζ να πετύχετε πάλι το ίδιο αποτέλεσμα. Βρέξτε λίγο το βαμβάκι και στη συνέχεια τοποθετήστε τα κομμάτια στην κατάψυξη για πέντε λεπτά. Τοποθετήστε μετά το βαμβάκι στα μάτια και σίγουρα θα δείτε διαφορά!

Πρόσωπο:
Μια αρκετά ενυδατική μάσκα που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας και αυτό με πάρα πολύ απλά υλικά που σίγουρα θα υπάρχουν στην κουζίνα σας, είναι με αλεύρι και γάλα. Βάλτε σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι του καφέ αλεύρι και ένα φλιτζάνι γάλα και ανακατέψτε καλά το μίγμα σας. Στη συνέχεια τοποθετήστε την μάσκα στο πρόσωπό σας, αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει και αφήστε την μάσκα να δράσει καλά έως ότου ξεραθεί πάνω στο πρόσωπο. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.
Ακόμα μία μάσκα αρκετά εύκολη και γρήγορη, είναι με μέλι και λεμόνι. Ανακατέψτε σε ένα μπολάκι μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι και τον χυμό ενός λεμονιού. Στη συνέχεια απλώστε με ένα πινέλο την μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε την να δράσει. Μετά από 5-6 λεπτά ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά με βαμβακερή πετσέτα.

Χέρια:
Μία εξαιρετική αλοιφή απολέπισης, ιδανική για τα χέρια μας τους κρύους μήνες του χειμώνα είναι με ελαιόλαδο και ζάχαρη. Πλύντε τα χέρια σας με σαπούνι και μετά βάλτε στη χούφτα σας μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη (κανονική όχι άχνη). Στη συνέχεια τρίψτε υπομονετικά τα χέρια και τα δάχτυλά σας με το μίγμα αυτό. Μετά ξεπλύνετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και αφήστε τα να ξεκουραστούν. Σίγουρα θα τα δείτε πολύ πιο απαλά από πριν.

Μαλλιά:
Τα μαλλιά μας είναι σίγουρα ένα σημείο στο σώμα μας που ταλαιπωρείται πολύ και καθημερινά. Τόσο από το κρύο όσο και από την ζέστη και τον ήλιο, ξεθωριάζουν, ατονούν, με την συχνή χρήση πιστολάκι, αποκτούν ψαλίδα και τόσα άλλα. Όμως και για τα μαλλιά μας υπάρχουν εύκολα και πολύ χρήσιμα tips.

Μια απλή μάσκα για τα μαλλιά σας, που θα τα ενυδατώσει σίγουρα είναι με ελαιόλαδο. Λουστείτε κανονικά το σαμπουάν σας και στη συνέχεια αφού τα ξεπλύνετε με νερό, σκουπίστε τα κανονικά με την πετσέτα. Μετά χτενίστε τα μαλλιά για να ξεμπερδευτούν και απλώστε αρκετή ποσότητα ελαιολάδου σε όλο το μήκος τα μαλλιών σας κάνοντας απαλό μασάζ. Τυλίξτε καλά τα μαλλιά σας με μεμβράνη (που χρησιμοποιούμε για τα τρόφιμα) και αφήστε το λάδι να δράσει για τουλάχιστον μια ώρα. Σίγουρα επειδή το ελαιόλαδο και μυρίζει και μπορεί η αίσθηση να σας ενοχλεί επιχειρήστε το Σαββατοκύριακο. Αφού ξετυλίξετε τα μαλλιά σας πλύντε τα πάλι με αρκετό σαμπουάν και ξεβγάλετε με άφθονο ζεστό νερό.

Μια άλλη πρακτική λύση, για όσες αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ψαλίδα είναι μια φυσική μάσκα με μέλι. Αφού λούσετε και ξεβγάλετε τα μαλλιά σας κανονικά όπως κάνετε συνήθως, στη συνέχεια ζεστάνετε σε ένα μπολ μια μικρή ποσότητα μελιού, μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Απλώστε με ένα πινελάκι το ρευστό μέλι στις άκρες των μαλλιών σας. Έξυπνη λύση για να εξαφανίσετε την ψαλίδα.

Δημοσίευση σχολίου