Τι να αποφύγεις όταν έχεις σχέση με μικρότερο και δε θες να ρεζιλευτείς!!

ΟΚ, τα έφτιαξες με (πολύ) νεότερο. Και καλά έκανες! Στην τελική, ο έρως που χρόνια δεν κοιτά, κάτι ξέρει περισσότερο και επίσης δεν ζούμε στην εποχή που η μεγαλύτερη που τα έφτιαχνε με νεότερο στιγματιζόταν. Σήμερα, δικαίωμα στο «κάντο όπως το νιώθεις» έχουμε όλοι… και άμα αποφάσισες ότι θα κάνεις σχέση με 20άρη ενώ είσαι 30 ή με 30άρη ενώ είσαι 40 ή με 20 ενώ είσαι 40 και ούτω καθεξής, τουλάχιστον απόλαυσέ το!

Της Δήμητρα Βγενοπούλου (dimitrav@joymedia.gr)

Και αφού τα συμφωνήσαμε ότι η απόφασή σου είναι σωστή, και αφού συμφωνήσουμε ότι μια τέτοια σχέση με διαφορά ηλικίας έχει τα υπέρ της και τα κατά της, ίσως θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν και κάποια πράγματα που- ως μεγαλύτερη- καλό θα ήταν να τα αποφύγεις. Γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς- πώς να το πούμε;- ακόμα και «γελοία».

Ποια είναι αυτά;

1. Το clubbing, τα ξέφρενα party και το ανελέητο nightlife (και το μεθύσι, που μπορεί να τα συνοδεύει) ήταν συνήθειες μιας άλλης εποχής (και ηλικίας). Κάποτε είχες περισσότερες αντοχές, σήμερα το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείς μια ολόκληρη μέρα για να συνέλθεις. Μην το παίρνεις προσωπικά, είναι θέμα… φύσης!

2. Μην ντύνεσαι ως «λολίτα». Το dress code βάση της ηλικίας προφανώς και έχει καταργηθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποιοι «κανόνες». Δεν ταιριάζουν όλα σε όλες, και σαφώς υπάρχουν ρούχα που απευθύνονται μόνο σε νεαρές. Αν πάλι το στιλ σου είναι (και ήταν πάντα) νεανικό, τότε απλά θα συνεχίσεις να ντύνεσαι «αυτό που ήσουν». Διαφορετικά, θα είσαι κάτι άλλο, παράταιρο… Επίσης, το να βάφεσαι έντονα για κρύψεις σημάδια του χρόνου είναι μάλλον λάθος ιδέα.

3. Μην προσπαθείς να αναπαράγεις τους κώδικες επικοινωνίας που έχει με τους συνομηλίκους του. Όχι, ότι είναι κακό να τα πας καλά με τους φίλους του, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν πολλά ενδιαφέροντα που δεν θα έχετε κοινά και δεν θα μιλάτε πιθανά την ίδια γλώσσα. Εσύ, μίλα και συμπεριφέρσου όπως ξέρεις μέχρι τώρα.

4. Μην δοκιμάζεις «ακραία» πράγματα, επειδή το κάνει και αυτός! Μπορεί να είναι λάτρης των extreme sport, κάποια από τα οποία εσύ πιθανά να βλέπεις σήμερα ως «χαζά παιχνιδάκια», μπορεί να θέλει να πηγαίνετε σε πάρκα διασκέδασης και να ανεβοκατεβαίνετε σε τρενάκια του τρόμου ή να δοκιμάσετε ελεύθερη πτώση. Ο αντίλογος λέει ότι έτσι μπορεί να «ξανανιώσεις», αλλά… η πιο νορμάλ εκδοχή να βρεθείς σε ένα τέτοιο πάρκο τώρα θα ήταν με τα παιδιά σου!

5. Μην αλλάζεις τα μουσικά ή κινηματογραφικά γούστα σου! Ο Rodger Waters πιθανά να ήταν η δική σου συναυλιακή επιλογή, όταν η δική του – στην καλύτερη περίπτωση- ήταν η Lana Del Rey. Πάντως, το να τρέχεις σε μουσικά events της νεολαίας (τύπου φοιτητικά party), όπως και να το γυρίσεις αποκλειστικά στις action movies, τους υπερήρωες και τα… Στρουμφάκια δεν σε πάει μπρος, αλλά… πίσω (κάποια χρόνια).

6. Μην επιμένεις να γνωρίσεις τη μαμά του! Όχι, δεν μπορείτε να γίνεται φιλενάδες και να σας βλέπει σαν την «κόρη» που ποτέ δεν είχε. Δεν νομίζω ότι θες εξήγηση σ’ αυτό…

7. Δεν χρειάζεται να τον αποκαλείς με τα πιο χαριτωμένα – και γλυκανάλατα- υποκοριστικά. «Λαγουδάκι μου», «Αρκουδάκι μου», «Παπάκι μου», «Ζουζουνάκι μου», «Αγοράκι μου» και οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να ακούγεσαι σαν τη «μαμά» του ή πιο αθώα και από 15χρονη ερωτευμένη, δεν σου ταιριάζει. Δώστε του κάτι πιο δυνατό σε υποκοριστικό, το περιμένει από σένα!

8. Μην ακολουθείς τον τρόπο διατροφής του. Το fast food και το junk είναι πολύ σύνηθες ανάμεσα στους άντρες, και κυρίως του νεότερους. Αυτός πιθανά δεν θα παχύνει και το σώμα του δεν θα αλλάξει τόσο άσχημα τόσο γρήγορα (βλέπε μεταβολισμός νεότερου) όσο το δικό σου, επίσης καλό είναι να μην χαλάσεις τις διατροφικές σου συνήθειες για ένα δείπνο στα Goody’s.

9. Μην κάνεις (έντονες) σκηνές ζηλοτυπίας. Εντάξει, η ζήλια μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «αλατοπίπερο» στη σχέση, αλλά για σκέψου το λίγο, πως θα σου… φαινόσουν να κυνηγάς στο δρόμο με φωνές ένα νεότερο σου; Υποτίθεται, μεγάλωσες και έμαθες.

10. Μην συμπεριφέρεσαι στα social media (Facebook, Twitter, Instagram) όπως οι μικρότεροι! Εντάξει, όλοι ερωτευτήκαμε, αλλά η εποχή που ποστάραμε καρδούλες και ερωτικά τραγουδάκια στον τοίχο του έχει περάσει…

Και για να καταλήξουμε, ο έρωτας με έναν νεότερο άντρα φυσικά και εμπεριέχει το στοιχείο της «ανανέωσης», αλλά όταν λέμε «ανανέωση», δεν εννοούμε προφανώς ότι θα ξυπνήσουμε σε άλλη (προηγούμενη) ηλικία. Εξάλλου, η επιλογή του να κάνει σχέση με μεγαλύτερη ήταν συνειδητή… Μείνε, λοιπόν, όπως είσαι!

Δημοσίευση σχολίου