Χάπι της επόμενης μέρας! Τι κάνει στον οργανισμό;


Το αν είναι επικίνδυνο το χάπι της επόμενης μέρας για τον οργανισμό, είναι σίγουρα ένα ερώτημα που καίει τις γυναίκες!


Η επείγουσα αντισύλληψη, ή αλλιώς το χάπι της επόμενης ημέρας, προσλαμβάνεται από γυναίκες για να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκυμοσύνη, μετά από σεξουαλική επαφή άνευ προφύλαξης.


Τι πρέπει να ξέρετε: Αρχικά, το χάπι «εκμεταλλεύεται» τις 3 μέρες που χρειάζεται το ωράριο για να γονιμοποιηθεί. Στο διάστημα αυτό, δρα αναστέλλοντας την ανάπτυξή του.


Πότε πρέπει να λαμβάνεται: Σύμφωνα με τους ειδικούς το γρηγορότερο δυνατό. Για να έχει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα θα πρέπει να λαμβάνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται, μετά την επαφή χωρίς προφύλαξη. Το χρονικό περιθώριο δράσης είναι 3 μέρες.


Είναι επικίνδυνο για τον οργανισμό; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που βασανίζει πολλές γυναίκες. Η ορμόνη η οποία περιέχεται σε αυτό, είναι η προγεστερόνη η οποία βρίσκεται και στα αντισυλληπτικά χάπια. Η πιο σοβαρή του παρενέργεια, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι η ναυτία, την οποία μπορεί και να αποφύγετε εάν έχετε φάει προηγουμένως.


Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που ενώ οι γυναίκες έλαβαν το συγκεκριμένο χάπι, παρόλα αυτά έμειναν έγκυες. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Γι" αυτό και κρίνεται απαραίτητο αμέσως μετά την περίοδο, να γίνει υπέρηχος μήτρας και ωοθηκών.


Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε μία επαφή χωρίς προφύλαξη, καλό είναι να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας ο οποίος θα σας υποδείξει τι πρέπει να κάνετε κι αν θα πρέπει να το πάρετε.

Δημοσίευση σχολίου