Πεντανόστιμα κρουασάν σε 5 λεπτά εύκολα και γρήγορα!!
Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. αλέυρι
8 γρ. baking powder
μια πρέζα αλάτι
125 γρ. μαργαρίνη soft
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
μερέντα ή μαρμελάδα σφιχτή για τη γέμιση
Αυγό για να τα αλλείψουμε
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, μαργαρίνη, αλάτι,baking powder με το χέρι και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ώσπου να γίνει μαλακή κ εύπλαστη ζύμη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Την ανοίγουμε σε κύκλο και με μαχαίρι την κόβουμε σε 8 κομμάτια πάνω στα οποία βάζουμε μια κουταλιά μερέντα η μαρμελάδα.
Τυλίγουμε σε κρουασάν,από την φαρδιά πλευρά δλδ προς την γωνία.
Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα (μεγάλη ανακάλυψη η λαδόκολλα που δεν λερώνει το ταψί)
Αλείφουμε με το αυγό για να πάρουν ωραίο χρωματάκι και ψήνουμε για 20΄ περίπου ανάλογα με τον φούρνο μας.
Δημοσίευση σχολίου