Βελτιώστε την τακτική στο ..καμάκι και βρείτε το άλλο σας μισό αυτό το καλοκαίρι!
Για το άθλημα του φλερτ έχουν γραφτεί πολλά. Τα περισσότερα όμως ατεκμηρίωτα και βασισμένα σε μεμονωμένες εμπειρίες.

Η ψυχολογία μας κάθε στιγμή αντικατοπτρίζεται στους άλλους και αντίστροφα. Η διάθεση βελτιώνεται με ψυχότροπες δραστηριότητες όπως η ακρόαση μουσικής»

Κάποιοι άντρες είναι από τη φύση τους ευδιάθετοι και έχουν προφανές πλεονέκτημα. Αν δεν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία πρέπει απλώς να φέρετε τον εαυτό σας στη σωστή διάθεση. Αυτό μπορεί να γίνει για παράδειγμα ακούγοντας μουσική ανακαλώντας ευχάριστες μνήμες με φωτογραφίες ή απλά επιλέγοντας να φλερτάρετε όταν θα είστε ευδιάθετος. Εξίσου σημαντικό είναι η γυναίκα που θα επιλέξετε να φλερτάρετε να είναι σε καλή διάθεση. Αυτό φαίνεται από τις έντονες κινήσεις του σώματος, τη δυνατή ομιλία, το χαμόγελο κ.α.
Οι ψυχότροπες ουσίες είναι πρόσκαιρα διεγερτικές και μακροπρόθεσμα φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο χώρος των «επιχειρήσεων» είναι άμεσα συναρτημένος με τη διάθεση και εξίσου σημαντικός. Για τους παραπάνω λόγους φλερτάρετε στην παραλία, στο μπαρ και ακόμη καλύτερα στο beach bar. Όχι στα ψώνια αν και ποτέ δεν ξέρει κανείς… Μουσική και καλοκαιρινή διάθεση θα αυξήσουν τις πιθανότητες σας για μια επιτυχή έκβαση της «μάχης». Σε ότι αφορά το ποτό μην το παρακάνετε γιατί όταν χρειαστεί να… αποδώσετε μάλλον θα είναι δύσκολο. 

Πιάστε τα μηνύματα
Οι γυναίκες πάντα κάνουν την πρώτη κίνηση εκπέμποντας μη-λεκτικά μηνύματα. Οι άντρες απλώς κάνουν την πρώτη κυριολεκτική κίνηση όταν σηκώνονται από την καρέκλα τους ή πλησιάζουν μια γυναίκα. Το να χτυπάτε αδιακρίτως τα ξερά και τα χλωρά έχει τη λογική του, αλλά θα φανείτε απεγνωσμένος και δεν το θέλετε. Θα μειώσει τα διαπραγματευτικά σας ατού αργότερα.
Καλύτερα μάθετε να διακρίνετε τα χλωρά. Μια γυναίκα σας λέει «κοίτα με, θα ήθελα να σε γνωρίσω» αποκαλύπτοντας τον λαιμό της ή μετακινώντας τα πόδια της προς το μέρος σας. «Τι κάθεσαι και κοιτάς και δεν έρχεσαι από εδώ» χαμογελώντας φευγαλέα. «Δεν ενδιαφέρομαι» αποστρέφοντας το βλέμμα της. Διαβάστε σωστά τα μηνύματα και επιλέξτε εκείνη η οποία φαίνεται να ανταποδίδει το ενδιαφέρον σας.

Το άνοιγμα
Όταν συναντάμε ένα ξένο, η εντύπωση του για μας καθορίζεται κατά 93 % από τη μη λεκτική επικοινωνία (γλώσσα του σώματος) και 7% μόνο από το τι λέμε
Η πρώτη κίνηση στο σκάκι καθορίζει την έκβαση της παρτίδας. Είναι το σημείο που πολλοί άντρες κάνουμε λάθος. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο για μια ηλίθια ατάκα, ενώ η καλύτερη προσέγγιση είναι το χαμόγελο, η αμεσότητα και η ευθύτητα. 

Ένα σύντομο «Γεια σου, Νίκος», χαμογελώντας και έχοντας σωστή στάση σώματος είναι πιο αποτελεσματικό από ένα αμήχανο «έχασα το τηλέφωνο μου, μου δίνεις το δικό σου». Θα περάσει έτσι το μήνυμα «θέλω να σε γνωρίσω» πολύ πιο καθαρά. Θυμηθείτε ότι η ίδια σας έχει προσκαλέσει και αρχικά δεν θα δώσει πολύ έμφαση στο τι λέτε αλλά πως το λέτε. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι.

«Η αλήθεια διαρρέει από κάθε πόρο του σώματος»
Εδώ δεν πρόκειται τόσο πολύ για φλερτ αλλά για στοιχειώδεις κοινωνικές δεξιότητες. Έχετε κάνει τη σωστή επιλογή, και το σωστό άνοιγμα. Αναπόφευκτα θα μπείτε σε μια συζήτηση. Αν δεν θέλετε να χάσετε το παιχνίδι πρέπει να ξέρετε ότι: Οι «δήθεν» προκαλούν αισθήματα αντιπάθειας. Όσοι μονοπωλούν τη συζήτηση προκαλούν βαρεμάρα και αποκαλύπτουν πολύ σύντομα τις αρνητικές πλευρές του χαρακτήρα τους. 
Αντίθετα όσοι «ακούνε» έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν πολύ πιο εύκολα τις προθέσεις αυτού που έχουν απέναντι τους και με τις σωστές παρεμβάσεις οδηγούν τη συζήτηση εκεί που θέλουν. Για αρχή μια συζήτηση όπως «διακοπές» και το συγκεκριμένο μέρος π.χ. «Κρήτη, που έχεις πάει μέχρι τώρα;» είναι προτιμότερη από «πόλεμος στο Λίβανο». Θα σας δοθεί ευκαιρία γι’ αυτό αργότερα αν θέλετε να δείξετε ενημερωμένος και κοινωνικά ευαίσθητος.

Χιούμορ
«Οι εύθυμες καταστάσεις βοηθούν την ανάπτυξη συναισθημάτων αμοιβαιότητας
Το χιούμορ φέρνει εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά είναι το πιο δύσκολο εργαλείο στο φλερτ. Αυτό γιατί θα πρέπει συνεχώς να ισορροπείτε σε μια λεπτή γραμμή μεταξύ αστείου και χοντράδας, αφού το μήνυμα πάντα το διαμορφώνει ο αποδέκτης. 
Πρέπει να είστε ελάχιστα προσωπικός στην αρχή και να κλιμακώνετε τη χρήση του προσωπικού χιούμορ όσο προχωράει η διαδικασία. Καλυτέρα να αυτοσαρκαστείτε παρά να προσβάλετε. Φυσικά και θα πρέπει να πάρετε το ρίσκο ενός δύσκολου αστείου, θα σας δώσει πολλούς πόντους. Θα πρέπει όμως να διαλέξετε τη σωστή στιγμή. Αυτή είναι όταν βλέπετε ότι ανταποκρίνεται έντονα σε αυτά που της λέτε. Μην παραβιάσετε ποτέ το επίπεδο οικειότητας που έχετε χτίσει. Θα τα καταστρέψετε όλα.

Reciprocal Disclosure: Σταδιακή αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών με ανταλλαγή
Η αρχή της αμοιβαιότητας στη λεκτική επικοινωνία είναι κεφαλαιώδους σημασίας. Δώστε πάσες για να πάρετε πάσες και μόνο έτσι θα βάλετε γκολ. Όταν φτάσετε στο «τι κάνεις, που δουλεύεις;» οι πληροφορίες που θα της δώσετε δεν πρέπει να είναι προσωπικές και άμεσα αποκαλυπτικές. «Είμαι σε μια εταιρεία internet» είναι προτιμότερη απάντηση από «δουλεύω στη METALOR, βγάζω 3.000 ευρώ το μήνα». 
Πρέπει να καλλιεργήσετε την ανταλλαγή πληροφοριών, ώστε η ίδια να ζητήσει πιο πολλές λεπτομέρειες και να της δώσετε ευκαιρία να σας παρουσιάσει τον εαυτό της. Πάντα όμως σε ανάλογο βαθμό. Έτσι θα αξιολογήσετε αν είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε κάτι τέτοιο. Διαφορετικά οδηγήστε την συζήτηση αλλού.

Διαπροσωπική απόσταση και άγγιγμα…
«Ο προσωπικός χώρος κάθε ανθρώπου, στην ψυχολογία, εκτείνεται από 40 εκ. έως 1 μέτρο και 20 εκ. Ο κοινωνικός ξεκινάει από το τέλος του προσωπικού
Σε όλη τη διάρκεια του φλερτ θα πρέπει να κρατάτε τις σωστές αποστάσεις. Ιδιαίτερα σε κοινωνίες σαν την ελληνική. Αν μείνετε μακριά δεν θα σκοράρετε ποτέ, ενώ αν βιαστείτε θα ενεργοποιήσετε της άμυνες της. Πλησιάστε έχοντας τα χέρια στη τσέπη ή κοντά στο σώμα σας. Με το μη-λεκτικό αυτό μήνυμα επικοινωνείτε ότι «είμαι ακίνδυνος» και «προχωράω όσο μου επιτρέπεις».

Το άγγιγμα δημιουργεί τόσο αισθήματα αμοιβαιότητας όσο και πανικού. Αν θέλετε να απλώσετε τα βρωμόχερά σας, έτσι μπορεί να το βλέπει αυτή, θα πρέπει να το κάνετε με τρόπο. Καταρχήν θα πρέπει να έχετε εισέλθει σταδιακά και επιτυχώς στην προσωπική ζώνη. Ένα απαλό άγγιγμα στην πλάτη με το πρόσχημα του να ακούσετε καλύτερα αυτό που λέει είναι προτιμότερο από το να βάλετε κατευθείαν το χέρι σας στη μέση ή το πόδι της. Δεν θέλετε με τίποτα να τη δείτε να τραβιέται ή να τρέχει προς την έξοδο σε κατάσταση αλλοφροσύνης. Τι όμορφη που είσαι; Το ξέρω

Σε κάθε γυναίκα αρέσουν τα κοπλιμέντα. Για την εμφάνιση της, τα ρούχα της και την προσωπικότητα της. Αυτά ωστόσο πρέπει να τα κάνετε με προσοχή και χωρίς να δείξετε απελπισμένος. Οι γυναίκες το μυρίζονται από χιλιόμετρα. Εκφράσεις του τύπου «τι όμορφα που είναι τα μάτια σου» είναι μάλλον κοινότοες. 2 points. Αφήστε την ίδια να κάνει ένα θετικό σχόλιο, ίσως με σαρκαστική διάθεση, για το εαυτό της και απαντήστε μη-λεκτικά. Π.χ. «είδες τι ωραίο είναι το μπλουζάκι μου;». Αντί να απαντήσετε «θα ήθελα πολύ να στο βγάλω» γνέψτε συγκαταβατικά και ειλικρινά.12 points.

Το κλείσιμο.
Άντε θα το πει, δεν θα το πει, τι θα γίνει;
«Ο φόβος της απόρριψης οδηγεί σε αμφιταλαντεύσεις
Το κλείσιμο είναι το πιο δύσκολο και ψυχολογικά και χρονικά. Όταν θα το αποφασίσετε ότι είναι ώρα να κλείσετε θα έχετε ελάχιστο χρόνο να δώσετε ένα σαφές στίγμα τον προθέσεων σας. Η πιο αποτελεσματική στρατηγική είναι πάλι η αμεσότητα και η ειλικρίνεια. Χωρίς περιστροφές πείτε ότι πρέπει να φύγετε αλλά θέλετε να την ξαναδείτε. Δεν χρειάζεται να δηλώσετε τρελά ερωτευμένος. Απλώς να ζητήσετε μια νέα συνάντηση. Κάντε μια πρόταση σχετικά ανοιχτή ως προς το χρόνο και το μέρος π.χ. την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα για καφέ, μπάνιο ή ποτό. Πάνω στη διαπραγμάτευση θα έχετε την ευκαιρία να προτείνετε χιουμοριστικά και το ίδιο βράδυ. Μην πιέσετε αλλά οδηγήστε την απόφαση της εκεί που θέλετε. Αν δείτε ότι δυσκολεύεται να αποφασίσει κάντε μια πιο συγκεκριμένη πρόταση. Close or Dump.

Καλή επιτυχία

Δημοσίευση σχολίου